Značkové hovězí

Značky Nike, Adidas, Max Mara, Dior, Audi, BMW, Lacoste, Nina Ricci, Sacher, Ferrero Rocher, Pilsner Urquell, Becherovka. Proč pokračovat? Kosmetika, oblečení, auta, obuv, cukrovinky, alkohol – to vÅ¡e je součástí dÄ›ní okolo nás. Ale značkové hovÄ›zí maso? Copak i hovÄ›zí maso může smít svoji značku? Proč ne! Copak může být hovÄ›zí jen zadní či pÅ™ední,…

Více »

Japonské plemeno skotu wagyu

Maso plemene wagyu (kobský, japonský skot) považují v Japonsku za nejlepší hovÄ›zí maso na svÄ›tÄ› pro jeho neuvěřitelnou Å¡Å¥avnatost, vůni a chuÅ¥, kterou vytváří pÅ™edevším velmi jemná síť tukových vlásečnic. I když se tradují nÄ›kdy až neuvěřitelné příbÄ›hy o metodách chovu tohoto plemene skotu, skutečnost je prozaická – tento skot se pase na Å¡Å¥avnatých loukách…

Více »

Budou mít úspěch i v našich chovech?

V posledních letech se k nám dovážejí zástupci plemen skotu, která se u nás dosud nechovala. K současným dvanácti masným plemenům tedy pÅ™ibudou další, ale také plemena kombinovaná s pÅ™evahou masné užitkovosti. Wagyu Slovem wagyu se v Japonsku nazývá skot (‘Wa’ znamená Japonce nebo japonský a ‘gyu’ znamená skot). Skot se původnÄ› (asi od 2….

Více »

Rozšiřování produkce

MimořádnÄ› kÅ™ehké a Å¡Å¥avnaté maso s jemným mramorováním se z Japonska rozšířilo pÅ™edevším do USA a Austrálie. Oblibu ve svÄ›tÄ› získává maso černého krátkosrstého skotu „wagyu“ chovaného v Japonsku, („wa“ = japonský, „gyu“ = skot). ÚdajnÄ› se jedná o nejkvalitnÄ›jší „hovÄ›zí“ na steaky. Používá se také označení „Kobe-beef“, což vÅ¡ak přísluší jen masu ze skotu…

Více »

Přídáno Nezařazené

Fatal error: Call to undefined function iamoneidebar() in /data/web/virtuals/118338/virtual/www/wp-content/themes/i-am-one/archive.php on line 84